Chiabrød og -boller

 

8 dl Skummetmælk
2 dl cremefraiche 9% eller yoghurt
50 g gær
1 spsk. honning eller brun farin
2 dl havregryn
2 dl Original Chia frø
200 g grahamsmel
600 g hvedemel

Tag ca. halvdelen af mælken fra og sæt Chia-frøene i blød.

Lun resten af mælken i en gryde. Opløs gæren i mælken. Kom salt, honning, gryn, cremefraiche og Original Chia® i. Kom grahamsmel i. Hæld hvedemel i lidt ad gangen. Dejen kan ikke æltes men skal være som tyk grød. Hældes i 2 små (teflon) franskbrødsforme og sættes i en kold ovn.
Tænd ovnen på 185 ºC og bag i ca. 70 min (varmluftsovn ca. 50 min).
Kan også bages som boller – tilpas bagetiden til størrelsen på bollerne, fx bages 15 boller ved 185 ºC i ca. 30 min.