Langtidshævede boller

Dag 1

Dobbelt portion:

30 g gær
7 dl vand
2 tsk. salt
2 strøget spsk. sukker
2 spsk. olie eller blødt smør eller plantemargarine
200 g grahamsmel eller havregryn (eller half-n-half)
ca. 750 g hvedemel

Enkelt portion:

15 g gær
3 1/2 dl vand
1 tsk. salt
1 strøget spsk. sukker
1 spsk. olie eller blødt smør eller plantemargarine
100 g grahamsmel eller havregryn
ca. 350-400 g hvedemel

1. Rør gæren ud i det kolde vand.
2. Tilsæt resten af ingredienserne.
3. Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne.
4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet til næste dag.

Dag 2

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Læg bagepapir på en bageplade.
3. Form 12-14 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden.
4. Lad bollerne efterhæve ca. 10 min.
5. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 20-25 min. til de er gyldne.
6. Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.

De er velegnede til frysning.

Kilde: Mad til spædbørn og småbørn - fra skemad til familiemad 2010. Sundhedsstyrelsen.
ISBN 978-87-92462-23-7

Comments are closed.