Mythilys Butter Chicken

Marinaden:

·         Ca. 2 dl fed naturel yoghurt
·         1 tsk stødt kardemomme
·         2 tsk spidskommen
·         2 fed presset hvidløg
·         1 spsk revet ingefær
·         1 dåse hk tomater
·         1 tsk gurkemeje
·         0,5 tsk chicken curry masala
400-500 g kylling i mundrette tern (nok til 3 store voksne)

Til selve tilberedningen: 

·         50 g smør
·         olivenolie
·         Ca. en halv liter fløde. 
·         1 hk løg

Lav marinaden: yoghurt, alle krydderierne, hvidløg, ingefær og hakket tomater blendes til en lind sovs. Smag til med salt og evt. mere curry masala. Sovsen bliver mildere når fløden kommer i. Husk at smage til inden kyllingestykkerne kommer i!

Hæld marinaden over kyllingestykkerne og lad det trække mindst en halv time – gerne flere timer i køleskabet.

Smelt smør og kom lidt olivenolie på en wokpande og sauter det hakkede løg. På dette tidspunkt kan man tilsætte en tsk sennepsfrø og tsk fennikelfrø. Tilsæt de marinerede kyllingestykker inkl. marinaden. Hæld fløden over. Hvis man gerne vil have mere sovs, tilsæt mere fløde eller vand, afhængig af sundhedsidealet. Lad retten simre ved lav varme i ca. 30-35 min eller indtil kyllingen er mør. Hvis man kan lide korianderblade, tilsættes en håndfuld hakkede korianderblade lige inden retten tages af komfuret.