Risengrød i ovn

Tyvstjålet fra Valdemarsro

Risengrød

Tid i alt 45 min.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers. 

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 6 dl grødris
  • 2 l mælk
  • 0,50 tsk salt

Risengrød i ovn – en alternativ tilberedningsmetode
Kom grødris i en gryde med 1 dl vand og kog det op under omrøring på komfuret. Hæld 2 liter mælk, når vandet er kogt ind og varm grøden op under omrøring til kogepunktet.

Læg låg på gryden og sæt gryden med risengrød i en forvarmet ovn ved 125 grader (alm overunder varme eller varmluft).

Lad grøden passe sig selv i ovnen i omkring 40 minutter. Tag gryden ud af ovnen, tag låget af (husk grydelap!) og rør grøden godt igennem. Læg låg på og lad grøden trække i 5 minutter ekstra inden servering. Hvis der er meget mælk i gryden, så kan den simre et par minutter på komfuret uden låg.

Ved at tilberede risengrød i ovnen, undgår man helt, at grøden brænder på, man behøver ikke røre i grøden og man kan hygge med en masse andet, mens maden passer sig selv i ovnen.