Flæskesteg på rotisserie i grill


1,3kg nakkekam, tidsplan (med mulighed for forlænget stegetid inden spisning 🙂

Snuppet fra Madens Verden.

Fremgangsmåde

  1. Dup svinekammen tør, og tjek at slagteren har skåret sværene helt ned til kødet. Der må IKKE skæres NED i kødet, da det så er sværere at få flæskesværen sprød.
  2. Kom salt ned mellem alle svær!!!
  3. Sæt så svinekammen på spyddet, og vær sikker på det sidder i midten, så det ikke falder af under turen i grillen.
  4. Hvis du vil lave en god flæskestegssovs, kommer du en halv liter vand i en alubakke sammen med grofthakkede gulerødder, løg, lidt timian, en bouillonterning og 20 peberkorn. Husk at komme lidt vand på undervejs, så det ikke tørrer ud.
  5. Varm grillen op først, og sæt så dit rotisserie på. Sæt svinekammen på, stil alubakken under og luk låget.
  6. Sluk for den inderste brænder, og hold en varme på omkring 200 grader i grillen. Typisk skal den yderste brænder stå på fuldt blus, men det afhænger af vejret.
  7. Grill nu svinekammen som beskrevet længere oppe – altså cirka 45 minutter pr. kilo. De sidste ti minutter slukker du for motoren, og lader den grille færdigt en smule på skrå.
  8. Tjek den med et stegetermometer, og tag den ud når kernetemperaturen er 65 grader. Lad stilen hvile uden den er dækket til.
  9. (Evt.) Si skyen i en kasserolle, og kog den op. Tilsæt et par teskefulde ribsgele, to deciliter fløde – og smag flæskestegssovsen til med salt, friskkværnet peber, rørsukker og eventuelt lidt gastrik.