1,3kg nakkekam, tidsplan (med mulighed for forlænget stegetid inden spisning 🙂
Snuppet fra Madens Verden.
Fremgangsmåde
- Dup svinekammen tør, og tjek at slagteren har skåret sværene helt ned til kødet. Der må IKKE skæres NED i kødet, da det så er sværere at få flæskesværen sprød.
- Kom salt ned mellem alle svær!!!
- Sæt så svinekammen på spyddet, og vær sikker på det sidder i midten, så det ikke falder af under turen i grillen.
- Hvis du vil lave en god flæskestegssovs, kommer du en halv liter vand i en alubakke sammen med grofthakkede gulerødder, løg, lidt timian, en bouillonterning og 20 peberkorn. Husk at komme lidt vand på undervejs, så det ikke tørrer ud.
- Varm grillen op først, og sæt så dit rotisserie på. Sæt svinekammen på, stil alubakken under og luk låget.
- Sluk for den inderste brænder, og hold en varme på omkring 200 grader i grillen. Typisk skal den yderste brænder stå på fuldt blus, men det afhænger af vejret.
- Grill nu svinekammen som beskrevet længere oppe – altså cirka 45 minutter pr. kilo. De sidste ti minutter slukker du for motoren, og lader den grille færdigt en smule på skrå.
- Tjek den med et stegetermometer, og tag den ud når kernetemperaturen er 65 grader. Lad stilen hvile uden den er dækket til.
- (Evt.) Si skyen i en kasserolle, og kog den op. Tilsæt et par teskefulde ribsgele, to deciliter fløde – og smag flæskestegssovsen til med salt, friskkværnet peber, rørsukker og eventuelt lidt gastrik.