Verdens bedste brownies

Til et ovnfast fad på ca. 30 cm x 15 cm eller lignende (ca. 24 stykker):
175 g. mandelmel (blend mandler til helt fint (!) mel i en foodprocessor)
100 g. hvedemel (kan evt. erstattes af en glutenfri melblanding)
50 g. kakao
½ tsk. natron
½ tsk. salt
100 g. smør
1½ spsk. knuste hørfrø (eller 1 måleske HUSK) rørt ud i 3 spsk vand
½ dl mandelmælk
220 g. rørsukker
30 g. brun farin
1 tsk. vaniljepulver (eller kornene af en stang vanilje)
200 g. (130 g. + 70 g.)* mørk chokolade. Brug meget gerne Urtekrams den mørke, som er ret mild. Den passer klart bedst til denne brownie
50 g. grofthakkede pekannødder (eller hasselnødder)
evt. 2 spsk whisky (voksentid, ja tak!)

Det er sådan set meget enkelt: Bland tørt, smelt smør, bland vådt, blande vådt og tørt, tilføj hakkede nødder og chokolade, bag. Hvis du kender rytmen, så går du bare i gang med at lege. Hvis ikke du er så hjemmevant i bageafdelingen af køkkenet, kommer den længere forklaring her.

Start med at blande hørfrø (eller HUSK) med vand i en lille skål eller et glas, og sæt det så til side. Blend så mandlerne til mel, og bland mandelmel, hvedemel, kakao, natron og salt i en stor skål. Smelt så smør i en gryde (det må endelig ikke brune eller boble, det skal bare smeltes) og tilføj hørfrø/HUSK, mandelmælk, rørsukker, farin, vaniljepulver og 130 g. hakket chokolade (og evt. whisky). Rør det sammen til en ensartet chokoladesauce. Bland så vådt og tørt, og tilføj hakkede nødder og de sidste 70 g. chokolade. Dejen bliver skinnende og ret fast. Kom endelig ikke mere væske i, fordi du tror den er for tør!

Bred dejen ud i et jævnt og glat lag i din form. Du kan evt. gøre den helt fin og glat ved at rulle på den med en bagerulle med et stykke bagepapir imellem. Bag ved 180 grader i 20 – 30 minutter. Lad din brownie-kage køle HELT ned, før du løfter den op ad formen og begynder at skære i den. Det tager i hvert fald en time. Jeg har begået fejlen at skære for tidligt, og man fortryder det inderligt, fordi kagen simpelthen går i stykker. Den har først det helt rigtige bid og den rigtige konsistens, når den har fået lov at stå og køle ned. Så vær tålmodig, min ven!

*For at få en mildere brownie kan du nøjes med at bruge 100 g. smeltet chokolade og udelade chokoladestykkerne.

 

Tyvstjålet herfra