Bradepande med marmorkage (Malthe 9 år)

Original opskrift sakset fra NogetIOvnen

  • 6 æg
  • 5 dl. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
  • 250 gram smeltet smør
  • 6 dl. mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 50-100 gram chokolade

Ganget op til at passe i stor bradepande (2 x portion)

  • 12 æg
  • 10 dl. sukker
  • 6 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
  • 500 gram smeltet smør
  • 12 dl. mel
  • 6 tsk. bagepulver
  • 6 spsk. kakaopulver
  • 100-200 gram chokolade

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende med vanillesukker. Brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
  • Tilsæt smeltet smør og tykmælk.
  • Rør mel og bagepulver forsigtigt i.
  • Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao og evt. chokolade i dejen.
  • Smør bradepanden med fedtstof. Min form var 28×35 cm.
  • Fordel den hvide del af dejen nederst og læg den mørke del i klatter på toppen. Træk mønstre i dejen med en kniv.
  • Bag kagen nederst i ovnen ca. i 50-60 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er sprød og gylden og der ikke længere hænger dej ved, når du stikker en gaffel i.