Original opskrift sakset fra NogetIOvnen
- 6 æg
- 5 dl. sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 2 dl. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
- 250 gram smeltet smør
- 6 dl. mel
- 3 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakaopulver
- 50-100 gram chokolade
Ganget op til at passe i stor bradepande (2 x portion)
- 12 æg
- 10 dl. sukker
- 6 tsk. vaniljesukker
- 4 dl. tykmælk ell. andet surmælksprodukt
- 500 gram smeltet smør
- 12 dl. mel
- 6 tsk. bagepulver
- 6 spsk. kakaopulver
- 100-200 gram chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende med vanillesukker. Brug gerne elpisker eller køkkenmaskine.
- Tilsæt smeltet smør og tykmælk.
- Rør mel og bagepulver forsigtigt i.
- Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao og evt. chokolade i dejen.
- Smør bradepanden med fedtstof. Min form var 28×35 cm.
- Fordel den hvide del af dejen nederst og læg den mørke del i klatter på toppen. Træk mønstre i dejen med en kniv.
- Bag kagen nederst i ovnen ca. i 50-60 minutter v. 150 grader varmluft.
- Kagen er færdig når den er sprød og gylden og der ikke længere hænger dej ved, når du stikker en gaffel i.