Cheese cake m. hindbærgelé

Sakset delvist fra Alt for Damerne og “Lise på SU“.

 

Kiksebund:
12 digestivekiks
2 spsk brun farin
100 g smeltet smør.

Creme:
3 blade husblas
250 g flødeost
250 g mascarpone
1 usprøjtet citron, skal og saft herfra
125 g flormelis
1 vaniljestang, korn herfra
4 dl piskefløde

Hindbærgelé:
350 g frosne hindbær
3 spsk sukker
Den tomme vaniljestang
4 blade husblas

Bund:
Blend kiks, farin og smør, til massen er omtrent som vådt sand. Smør en springform på 22 cm med fedtstof, og tryk kiksemassen ned i bunden til en ensartet bund. Sæt til side.

Creme:
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.  Vrid vandet fra, og læg husblassen i en skål, som tåler varme, og smelt den over vandbad. Rør flødeost, mascarpone, citronskal og –saft, flormelis og vaniljekorn sammen til en cremet, ensartet masse. Vend hurtigt den smeltede husblas grundigt i. Pisk fløden til blødt skum, vend den i flødeostcremen, og hæld cremen på kiksebunden. Lad nu cheesecaken stå og sætte sig i køleskabet i 4-5 timer.

OBS: Gem den tomme vaniliestang hvis du ikke laver gelé samme dag!

Hindbærgelé:
Kog hindbær op med sukker og den tomme vaniljestang og smag til. Fisk vaniljestangen op. Sigt kernerne fra, så du kun har puréen tilbage i en skål. Lad det køle lidt af inden den udblødte husblas blandes i. Lad det afkøle yderligere inden det hældes over cheesecaken. Lad geléen sætte sig helt inden cheesecaken serveres.