- 1 svinemørbrad
- 1 spsk revet frisk ingefær
- 1⁄2 dl friskpresset limesaft
- 60 g smør
- 10 forårsløg i 2 cm skrå stykker
- 2 røde peberfrugter i meget tynde strimler
- 2 små knuste fed hvidløg
- 2 spsk sød chilisauce
- 4 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce) *)
Pynt
- 3 spsk hakkede friske korianderblade
- 1⁄2 dl saltede peanuts
Tilbehør
- 400 g ægnudler
- 200 g mangofrugt i skiver
- 1 spsk friskpresset limesaft
Skær mørbraden i tynde skiver. Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min. Opvarm en pande eller wok og tilsæt 2 spsk af fedtstoffet. Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende papir. Tør evt. panden af og opvarm på ny med resten af fedtstoffet. Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min. Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts og koriander.
Tips
Mørbraden kan erstattes af skinkekød. Og nudlerne af ris.
*) I stedet for ketjap manis, kan man bruge 2 spsk japansk sojasauce og 2 spsk honning.