Mørbrad i sød chilisauce

  • 1 svinemørbrad
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1⁄2 dl friskpresset limesaft
  • 60 g smør
  • 10 forårsløg i 2 cm skrå stykker
  • 2 røde peberfrugter i meget tynde strimler
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 4 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce) *)

Pynt

  • 3 spsk hakkede friske korianderblade
  • 1⁄2 dl saltede peanuts

Tilbehør

  • 400 g ægnudler
  • 200 g mangofrugt i skiver
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Skær mørbraden i tynde skiver. Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min. Opvarm en pande eller wok og tilsæt 2 spsk af fedtstoffet. Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende papir. Tør evt. panden af og opvarm på ny med resten af fedtstoffet. Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min. Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts og koriander.

Tips

Mørbraden kan erstattes af skinkekød. Og nudlerne af ris.

*) I stedet for ketjap manis, kan man bruge 2 spsk japansk sojasauce og 2 spsk honning.