Kartoffelporre-suppe m. rejer

Tyvstjålet fra Sundhedsstyrelsens “Mad til spædbørn og småbørn” side 72:

2 store porrer
1 løg
1 spsk. olie
3 bagekartofler
1/2 liter vand
2 spsk friskhakkede timianblade
ca. 3 dl letmælk
salt og peber
evt. citronsaft

  1. Skyl porrerne grundigt, især den grønne top. Snit porrerne i store ringe. Skræl og skær løget i tern. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
  2. Opvarm olie og smør i en bred gryde til smørret er bruset af. Tilsæt porrer og løg, skru ned for varmen, og damp grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.
  3. Tilsæt kartoffeltern, vand og timian. Læg låg på gryden og lad suppen småkoge i ca. 30 min til kartoflerne er møre.
  4. Blend suppen med stavblender direkte i gryden, til den er helt ensartet og tyk.
  5. Tilsæt mælken til passende konsistens og blend igen. Suppen skal have en lidt tyk og cremet konsistens.
  6. Smag suppen til med salt og peber og evt. citronsaft.
  7. Når suppen er blendet og mælken tilsat, kan den tilsættes rejer. Giv da suppen et kort opkog før servering. Server med ristede brødtern og grahamsboller