Tyvstjålet fra Sundhedsstyrelsens “Mad til spædbørn og småbørn” side 72:
2 store porrer
1 løg
1 spsk. olie
3 bagekartofler
1/2 liter vand
2 spsk friskhakkede timianblade
ca. 3 dl letmælk
salt og peber
evt. citronsaft
- Skyl porrerne grundigt, især den grønne top. Snit porrerne i store ringe. Skræl og skær løget i tern. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
- Opvarm olie og smør i en bred gryde til smørret er bruset af. Tilsæt porrer og løg, skru ned for varmen, og damp grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.
- Tilsæt kartoffeltern, vand og timian. Læg låg på gryden og lad suppen småkoge i ca. 30 min til kartoflerne er møre.
- Blend suppen med stavblender direkte i gryden, til den er helt ensartet og tyk.
- Tilsæt mælken til passende konsistens og blend igen. Suppen skal have en lidt tyk og cremet konsistens.
- Smag suppen til med salt og peber og evt. citronsaft.
- Når suppen er blendet og mælken tilsat, kan den tilsættes rejer. Giv da suppen et kort opkog før servering. Server med ristede brødtern og grahamsboller